آیا میدانید ۹۸٪ پیامکهای ارسال شده توسط یک بیزینس در کمتر از یک دقیقه باز میشوند؟ آیا میدانید نرخ تبدیل بازاریابی پیامکی ۸ برابر بیشتر از ایمیل مارکتینگ است؟
مطالعات صورت گرفته، تاثیر زیاد پیامک را در سراسر جهان برای برقراری ارتباط با مشتریان نشان میدهد. بازاریابی پیامکی به منظور ارسال پیام کوتاه برای دستیابی به یک هدف بازاریابی است. پیامک عمدتا برای ارائه پیشنهادات، به روزرسانیها و هشدارهای فوری به افراد استفاده میشود. اگر هنوز تکنیک های ایجاد یک کمپین بازاریابی پیامکی را نمی دانید، ادامه مطلب را از دست ندهید.
آیا بازاریابی پیامکی موثر است؟
همهی ما میدانیم که توسعه روابط با مشتری باعث فروش بیشتر است. اگر میخواهید با مشتریان خود ارتباط برقرار کنید نمیتوانید یک پیج و یا وبسایت بسازید سپس دست روی دست بگذارید و منتظر جذب شدن مخاطب یا مشتری باشید. شما باید پیش قدم باشید و به سمت آنها بروید. یکی از راه های این کار ارسال پیامک برای مشتریانتان است. پیام کوتاه مستقیم ترین راه تماس با مشترکان است.
این امر بازاریابی پیامکی را به یکی از موثرترین راههای برقراری ارتباط با مشتریان تبدیل کرده است. البته به شرطی که به درستی انجام شود.
مزیت استفاده از بازاریابی پیامکی
همهی مشاغل به یک استراتژی فروش، تبلیغات یا بازاریابی نیاز دارند تا بتوانند با مشتری های خود ارتباط برقرار کنند. امروزه در همهی خانهها چندین موبایل پیدا وجود دارد. تلفن همراه تنها وسیله ای است که همیشه با خود حمل میکنیم.
- بازاریابی پیامکی نیازی به اتصال به اینترنت ندارد.
- مختصر است یعنی میانگین زمان دریافت پیامک تا خواندن آن بین یک دقیقه تا ۳۰ ثانیه است.
- امروزه همهی افراد در بیشتر ساعات روز در حال استفاده از گوشی های همراه هستند.
قوانین مهم برای ارسال پیامک انبوه چیست؟
پیامهای متنی یک راه ارتباطی مستقیم با مشتری است ولی قوانینی هم وجود دارد که باید هنگام ارسال پیامک انبوه به خاطر بسپارید.
- دریافت اجازه از مخاطبین برای ارسال پیام کوتاه به آنها است.
- نام و اطلاعات تماس شرکت را در پیام های خود وارد کنید.
هنگام ارسال پیامک انبوه بیشتر ارسال کنندگان آن را از طریق شماره کوتاه ارسال میکنند. مخاطبان شما نمیدانند که آنها از طرف شرکت شما آمده اند. به همین دلیل اولین کاری که باید انجام دهید اطلاع رسانی به مخاطبین خود در مورد ارسال پیام است.
۷ نکته برای استفاده از قدرت بازاریابی پیامکی
- از زبانی ساده و واضح استفاده کنید و از ابهام بپرهیزید.
- پیامهای کوتاه بنویسید و از حد مجاز فراتر نروید.
- از دکمه های CTA استفاده کنید.
- زمان بندی خود را درست انجام دهید.
- روی بهترین مشتریان خود تمرکز کنید.
- اگر به دنبال نرخ تبدیل بسیار بالا هستید، یک تیم بازاریابی پیامکی ایجاد کنید.
- مشتری خود را بشناسید و بر اساس پرسونای مشتری متن پیام را تنظیم کنید.
مراحل راه اندازی کمپین ارسال پیام کوتاه
- مشخص کردن هدف: هدف شما چیست؟ جذب مشتری جدید، بازدید، خرید محصول یا خدمات، جذب شبکههای اجتماعی، تبلیغات و … از جمله اهداف اصلی انواع بازاریابی اند.
- تعیین پلتفرم مورد استفاده: برای ارسال پیام کوتاه انبوه و خودکار، روش های متفاوتی وجود دارد. بیش از اقدام نیاز است که مطالعه کافی درباره پلتفرم مورد نظرتان داشته باشید که بتوانید انتخاب درستی کنید.
- تقسیمبندی مخاطب: مخاطبی را که میخواهید پیام کوتاه به او بفرستید را انتخاب کنید و در صورت نیاز آنها را تقسیمبندی کنید. به عنوان مثال لباس زیر زنانه.
- آماده کردن دیتا بیس شمارهها: پایگاه داده را برای هر کمپین آماده کنید تا شماره اشتباه وجود نداشته باشد. در این حالت، ما توصیه می کنیم پایگاه داده ها را پاکسازی کنید، پیامها را شخصی سازی کرده و دادهها را در زمان مورد نظر با توجه به کمپین و مردم برنامه ریزی کنید.
- در آخر ارسال پیامهای کوتاه
و بعد از ارسال نتایج را تحلیل کنید. برخی از معیارها عبارتند از پیامک دریافتی، پیوندهایی که بازدید شده اند، تعداد افرادی که محصول را خریداری و یا کد تخفیف ارسال شده را استفاده کردهاند.
انواع کمپین ها در ارسال پیام
چند نمونه از کمپین هایی که می توانند در استراتژی بازاریابی شما قرار بگیرند:
۱_ تبلیغات یا تخفیف
این کمپین باید به خوبی تعریف شده باشد تا مشتری یا گیرنده پیام در مورد اقدامی که برای به دست آوردن تخفیف انجام میدهد را به وضوح بداند. این میتواندیک کد تخفیف و یا یک لینک مستقیم به یک لندینگ پیج مناسب برای تلفن همراه باشد.
۲_تبلیغات مدت دار
این نوع کمپین ها مبتنی بر زمان هستند یعنی تاریخ انقضا دارند. ما باید یک بازه زمانی محدود به تبلیغات اضافه کنیم. همچنین در این کمپینها باید پیشنهاد وسوسه انگیزی به مخاطب داده شود. معمولا این پیشنهادات شامل تخفیف و شکسته شدن قیمتها به مدت محدود میباشد. برای مثال کد ۳۰ درصدی تخفیف برای خرید تیشرت تا ۷ روز آینده
۳_محصول جدید یا فصلی
هدف این نوع کمپین ها اطلاع رسانی راجع به خدمات و محصولاتی است که فصلی و یا متناسب با مناسبت خاصی ارائه میشوند.
یکی از ویژگی هایی که پیامک دارد این است که شما همیشه میتوانید با پیوست پیوندها یا صفها، اطلاعات اضافی بیشتری به یک پیام مختصر ۱۶۰ کاراکتری اضافه کنید.
چگونه مشترکان را جذب کنیم؟
برای ایجاد هر کدام از کمپینهای پیامکی داشتن یک پایگاه داده از شماره تلفن های مشتریان سابق، مشتریان فعلی و مخاطبان بالقوه ضروری است. اگر این بانک اطلاعاتی را در دسترس ندارید، باید آن را ایجاد کنید. مواردی مانند: یادآوری قرار ملاقات، تأیید خرید، اطلاعات مرسولات و غیره را میتوان از طریق پیام کوتاه اطلاع داد. به همین علت فروشگاههای اینترنتی، کارگاههای اتومبیل، آرایشگاهها، کلینیکهای دندانپزشکی، دامپزشکان، مراکز زیبایی و… معمولا شماره همراه مشتریان را ثبت میکنند. همچنین اگر شما صاحب یک کسب و کار آنلاین هستید، میتوانید در ازای ارائه انواع محتوا مانند کتابهای الکترونیکی یا فیلمهای آموزشی، شماره همراه مخاطبین خود را دریافت کنید.
- با ارائهی تخفیف یا پیشنهاد ویژه در خریدهای بعدی مشتریانتان را علاقمند به اشتراک گذاری شماره تماسشان کنید.
- با استفاده از از سوشال مدیا مارکتینگ، میتوانید مخاطبانتان را تشویق به عضویت در باشگاه مشتریانتان کنید.
- مسابقات یا قرعه کشی راه دیگری برای رسیدن به شماره تماس مردم است.
- ارائه خبرنامه که در آن برای عضویت، شماره تلفن آنها را نیز میخواهید.
جمع بندی
ارسال پیامک های انبوه یکی دیگر از زیرشاخههای مهم دیجیتال مارکتینگ است. این روش از آن جهت که ارتباط مستقیم با مخاطب است، میتواند به بهبود فروش و سودآوری کمک شایانی کند. البه به خاطر داشته باشید هیچکدام از روش های مارکتینگ به تنهایی نمیتواند سوددهی را مقدار زیادی افزایش دهد و هنگامی بیشترین تاثیر را دارند که از همه آنها کنار هم استفاده شود.